Moje življenje - Wing Chun Satori

Wing Chun Satori

Moje življenje z Wing Chunom


Z borilnimi veščinami sem se začel ukvarjati relativno pozno. Pri šestnajstih sem začel z učenjem modificiranega Ving Tsun stila po sistemu Leung Tinga. Takrat je edini Kung Fu mojster v Sloveniji  bil master Milan Prosenica in pod nadzorom inštruktorjev Vladka Nikolova in Uroša Repasa sem v klubu Kung Fu klub Mungo pričel z treningom.

Nekako nisem v učenjih master Prosenice nikoli našel tisto kar sem od borilne veščine pričakoval. Čeprav nas je učil Kung Fu smo se potem udeleževali tekmovanj v Full in Light Contactu kjer pa seveda tehnike Wing Chuna ne morejo priti do izraza saj so pravila prestroga.

Udeležil sem se nekaj tekmovanj a razen naslova vice prvaka v nekakšni Kung Fu – Full contact federaciji nisem dosegel.

Pozneje sem zaradi spora iz kluba izstopil. Tudi moja inštruktorja sta uvidela pomankljivosti v učenjih Master Prosenice in sta šla svojo pot. Uroš Repas in Vladko Nikolov sta postala ena izmed uspešnejših borilnih športnikov v Sloveniji (kolikor se to pač da v državi ki ni ravno naklonjena tem športom) in vodita vsak zase uspešne šole boksa, kickboxa in low kicka.

Po izstopu iz kluba sem za nekaj časa opustil treninge in se posvečal fitnesu in bodybuildingu. Pri tem sem dobil veliko pomoči in znanja v Bodybuilding Clubu Buldog, v lasti prijatelja Borko Jaroša ki mi je pomagal z svojimi izkušnjami in znanjem o prehrani treningu itn.

Leta 1998 do 2001 so zame bila najtežja, razdvojen med tem in onim in z nekakšno potrebo po dokazovanju sem nenehno zahajal v težave. Slaba družba in želja po hitrem zaslužku so vodila do konfliktov z zakonom ljudmi in z samim seboj.

Na srečo sem leta 2001 spoznal sedanjega mentorja in učitelja Predraga Koviljca ki je lastnik Tradicionalnega Wing Chun Kluba Sremska Mitrovica, ki je v mojem življenju predstavljalo prelomnico.

Predrag Koviljac je po mnenju mnogih eden najprespektivnejših Wing Chun mojtrov na ozemlju Evrope in vesel sem da ga lahko štejem med svoje osebne prijatelje. Je človek z odgovori. Na vsako direktno vprašanje (kar se tiče veščine borbe) ima brez da bi premišljeval direkten, enostaven in nadvse zadovoljiv odgovor. Je neutrudljiv potrpežljiv in izkušen učitelj kakeršnega si človek lahko le želi. Poseduje ogromne količine znanja o vseh aspektih borbe in energijo kakeršno sem razen pri njemu opazil le, ko sem prvič srečal Grandmaster William Cheunga.

Tako sem pod nadzorom mentorja spoznal prave vrednote borilne veščine z njegovo pomočjo in učenji Wing Chuna temeljito spremenil pogled na svet.

Upam, da bom z odpiranjem Wing Chun šole lahko enako pozitivno vplival na razvoj in pogled na borilne veščine in morda komu pokazal smernice k kvalitetnem, uspešnem in umirjenem načinu življena ki ga predlaga Wing Chun Way Of Life.

URNIK TRENINGOV

MARIBOR

Kdaj: TOREK  in ČETRTEK 

Ura: 20.00

Kje: KBK  Komenskega ulica 6

 

RAVNE na KOROŠKEM

Kdaj: PONEDELJEK ob 19.00 in

          PETEK ob 17.30

 

Kje: OŠ Koroških jeklarjev Javornik,

         mala telovadnica

 

 

INFO: 040 377 499 -  Sifu Nenad Bogdanovič

 

   Najdete nas tudi na Facebook strani!

     FaceBook

BlackPiano Theme     Converted from Drupal Theme: Schuszter Zsolt